top of page
vacuum.jpg

Kurs i Lymfedrenasje med vakuum for kropp og ansikt

Studieform: 1 dagskurs
Oppstart: Se info nedenfor
Opptakskrav: Ingen spesielle krav
Pris: 4.500,-

OM KURSET

Lymfedrenasje av kropp og ansikt er den mest effektive behandling for utskillelse av avfallsstoff av hele kroppen. Lymfedrenasje aktiverer lymfesystemet og er en massasje av lymfegangene. Lymfesystemet i kroppen ivaretar mange viktige funksjoner og er en vesentlig del av immunforsvaret. For at sirkulasjonen av lymfevæske i kroppen må dette fungere for å kvitte seg med avfallsstoffer. Dette er en storrengjøring av kroppen!

Dersom du ønsker å starte som terapeut eller ønsker å utvide dine kunnskaper med å kunne tilby flere behandlinger i din klinikk, er vårt kurs i lymfedrenasje en ypperlig mulighet.

Lymfedrenasje med vakuum er den mest effektive behandlingen for utskillelse av avfallsstoffer av hele kroppen. Lymfesystemet i kroppen vår ivaretar mange viktige funksjoner og er en viktig del av immunforsvaret vårt. Lymfesystemet regulerer blant annet væskebalansen og frakter de hvite blodlegemene (lymfocyttene) rundt om i kroppen. De hvite blodlegemene bekjemper virus og bakterier og er avgjørende for immunsystemet vårt.

Hva kan lymfedrenasje hjelpe mot?

Lymfedrenasje er forebyggende og kan hjelpe mot symptomer som smerte i muskulatur, hevelser i ankler, spenninger i hode/nakke, leggkramper og generell stivhet i kroppen.

Lymfedrenasje med vakuum virker forebyggende, men har også vist seg effektiv ved behandling av blant annet fibromyalgi, høyt blodtrykk, hovne/urolige ben, fordøyelsesproblemer, nakkesleng, revmatiske lidelser, væskeansamlinger, cellulitter, overvekt og dårlig blodsirkulasjon.

Hvis kroppens muskler ikke er aktive, vil dette medføre at lymfesystemet ikke fungerer som det skal, og kroppen trenger hjelp ved å motta en lymfedrenasje. Musklene er den viktigste mekanismen som , ved å presse på lymfeårene, presser lymfevæsken frem mot lymfeknutene. Lymfedrenasjen utføres ved hjelp av en liten kompressor som er koblet til glasskolber som lager vakuum. Glasskolber i ulike størrelser føres langs alle hoved lymfebanene i kroppen.

Behandlingen er god for og tilpasset de som plages av stress i hverdagen, har lavt energinivå eller har en altfor stillesittende livsstil og usunt kosthold.

Kurset i lymfedrenasje lærer deg en full kropps- og ansiktsbehandling. Du får kunnskap om lymfesystemet og hvordan du skal behandle ulike plager. Kontraindikasjoner og indikasjoner.

Kurset er bygget opp med en teoridel, deretter en demonstrasjon av behandlingen, så trening på egen modell med veiledning.

FAQ

Hvor holder dere til?

Undervisningen foregår i skolens egen lokaler i Sandefjord, Hjertnespromenaden 33

Når holdes kurset?

Datoer 2024:

Torsdag 15. februar

Torsdag 7. mars

Torsdag 4. april

Torsdag 2. mai

Torsdag 6. juni

KAN HVEM SOM HELST TA KURSET?

Dette er et nybegynnerkurs, som betyr at det er for alle.
Kurset er på nivå 1, som betyr at du ikke trenger noen forkunnskaper – bare interesse og motivasjon!

Hva lærer jeg?

Kurset i lymfedrenasje er bygget opp med teori og fokus på praksis.

I tillegg til teori og praksis vil du gå igjennom:

  • Hygiene

  • Produktkunnskap

  • Arbeidsstasjon

  • Indikasjoner

  • Kontraindikasjoner

  • Anbefalt kosthold og trening

Etter endt kurs vil du motta et diplom.

Trenger jeg modell til kurset?

Ja, i dette kurset vil du trenge en modell for å utføre behandlingen.

Du er selv ansvarlig for å skaffe modell til kurset. 

Hva må man tenke på som modell?

Som modell på dette kurset kreves det tålmodighet, fleksibilitet og evnen til å motivere. Som modell for en kursdeltager ønsker vi at du skal:

  • Møte opp i tide

  • Ha tålmodighet, da vedkommende er nybegynner og bruker lenger tid.

Vilkår og betingelser

All påmelding er bindene

Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil i kursinformasjon, timeplan, pris, emnebeskrivelser eller annen informasjon som gjelder for det enkelte kurset. 

bottom of page